Reageren op exitpolls

Arjen Lubach komt met live-uitzending op verkiezingsavond

1 maart 2023 11:13 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© Merlijn Doomernik

Op woensdagavond 15 maart komt de Avondshow met Arjen Lubach met een speciale live-uitzending, die helemaal in het teken staat van de Provinciale Statenverkiezingen. Die uitzending is dan meteen ook al uniek, want het is de eerste keer dat de Avondshow live wordt uitgezonden.

Dat melden VPRO en producent Human Factor TV woensdag.

Exitpolls

De show van Arjen Lubach begint op 15 maart iets na 22:00 uur. In deze bijzondere aflevering reageert Lubach met zijn team op de eerste exitpolls die binnenkomen. Dat doet hij in samenwerking met zijn vaste correspondenten van de Avondshow, die de presentator bijstaan bij het bekendmaken van de eerste uitslagen. Dat de uitzending live wordt uitgezonden, is vrij bijzonder. Dat is namelijk nog niet eerder gebeurd. Normaal gesproken worden de afleveringen kort voor de uitzending opgenomen.

NPO 3

De live-uitzending is niet op NPO 1 te bewonderen, waar de Avondshow wel altijd wordt uitgezonden. Op die zender doet de NOS namelijk de hele avond verslag van de verkiezingen. De aflevering van Lubach wordt daarom uitgezonden op NPO 3, waar hij eerder jarenlang verscheen met zijn programma Zondag met Lubach. “Leuk om weer eens terug te keren naar NPO 3”, laat hij daarover weten.

Meer over