Veel frustratie

Art Rooijakkers vreesde voor carrière door stemproblemen

9 mei 2023 15:01 | actualiteiten | Door Susanne Jansen

© RTL
Nadat er bij presentator Art Rooijakkers een paar keer een poliep op zijn stembanden werd ontdekt, is hij daar meerdere keren aan geopereerd. Honderd dagen stilte waren het gevolg en Google Translate was zijn beste vriend. Aan Veronica Superguide vertelt Art dat hij in die periode bang was dat de stemproblemen het einde van zijn carrière zouden betekenen.

Zo vertelt Art Rooijakkers dat hij zich wel eens afvroeg wat hij zou moeten doen als hij nooit meer mocht presenteren. 

Stemgebruik

Tot grote frustratie van Art was het lange tijd niet duidelijk of hij ooit zijn stem weer zo zou kunnen gebruiken zoals hij eerder deed. "De arts vertelde mij dat iemand de ergste patiënt moest zijn. Dus ik was de klos," aldus Art tegen Veronica Superguide.

Aanmoedigen

Inmiddels is Art volledig hersteld van alle operaties en is hij weer volop bezig met verschillende presentatie klussen. Toch merkt hij heel af en toe nog wel dat hij zijn stem te veel gebruikt. "Wanneer ik de kandidaten tijdens een proef van Expeditie Robinson te hard aanmoedig bijvoorbeeld," vertelt Art. 

Rooijakkers Over de Vloer

Ook liet Art al kort iets los over het nieuwe seizoen van Rooijakkers Over de Vloer. Art vertelt: "Bij iedere gast hebben we een verrassing in petto. Denk aan een bezoekje aan een leraar van vroeger of een opname van een cameraschuwe familielid. Het doel is om de gast te laten vergeten dat hij een camera met zich mee heeft lopen." 
De eerste naam waar hij langs gaat is ook al bekend, dat is namelijk presentatrice en actrice Leonie ter Braak

Rooijakkers Over de Vloer is vanaf zondag 14 mei om 21.05 uur te zien op RTL 4.

Meer over