Auteur Jackie Collins (77) overleden

Jackie Collins is op 77-jarige leeftijd overleden. De succesvolle auteur leed al geruime tijd aan ongeneeslijke borstkanker, zo werd vlak voor haar dood bekend.

Collins is het jongere zusje van actrice Joan Collins (82) die in een eerste reactie liet weten kapot te zijn van verdriet.

Succesvol auteur

Waar Joan haar sporen verdiende als seksbom op tv en in films, oogste Jackie decennialang veel succes als schrijfster. In veertig jaar tijd verkocht ze maar liefst 500 miljoen boeken die vaak een smakelijke mix waren van erotiek, spanning en misdaad. Veel van haar werk werd gebruikt als basis voor miniseries en tv-films. Op die manier kwam Jackie in contact met vele Hollywoodsterren die haar veelal een warm hart toedragen.

Rouw op Twitter

Een van hen is Sandra Bullock, die zelfs aan het begin van haar loopbaan acteerde in een van Jackie's mini-series. De Oscar-winnende actrice bedankte Jackie voor al haar werk en grapte dat de hemel maar beter op z'n hoede kan zijn nu de temperamentvolle Collins er is. Ook andere sterren herdenken de glamourvolle schrijfster op Twitter.

Diagnose stilgehouden

Jackie kreeg 6.5 jaar geleden te horen dat ze leed aan een ongeneeslijke vorm van borstkanker, maar besloot dat droevige nieuws voor niet wereldkundig te maken. Ze informeerde alleen haar drie dochters en ging gewoon door met werken. Een kleine week voor haar overlijden gaf ze een laatste interview waarin ze haar keus toelichtte: "Frank Sinatra zong het al: "I did it my way". Sinds de diagnose heb ik mijn leven geleefd: vijf boeken geschreven, hard gewerkt en niets uit de weg gegaan."

Reageren