Na virale video van gebarentolk Mirjam

AVROTROS doet geen uitspraak over inzet van gebarentolk bij Eurovisie Songfestival

4 maart 2024 09:34 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© Screenshot YouTube
Niet alleen Joost Klein gaat viraal met zijn videoclip van Europapa, ook de video van gebarentolk Mirjam Stolk waarin zij het Eurovisie Songfestivalnummer in gebarentaal uitbeeldt is razend populair. 

De reacties op de video van Mirjam zijn zo positief dat veel Nederlanders hebben geopperd om de tolk mee te nemen naar het Eurovisie Songfestival in Zweden.

Omroep doet geen uitspraak

RTL Boulevard meldt dat AVROTROS heeft gereageerd op de oproep van Nederlanders om Mirjam mee te nemen naar Malmö. Een woordvoerder van de omroep heeft zondagavond laten weten dat ze geen uitspraken doen over de act van Joost Klein. Voorlopig blijft het dus afwachten hoe de act van Klein eruit komt te zien. 

Europapa in gebarentaal

Het filmpje van Mirjam, waarin ze Europapa in gebarentaal uitbeeldt, werd binnen enkele dagen een groot succes. Inmiddels is de clip al meer dan 250.000 keer bekeken. Mirjam ontvangt veel respect en positieve reacties van de kijkers van de video. Daarom vinden veel mensen dat zij als gebarentolk deel zou moeten uitmaken van de act die Joost Klein op het Eurovisie Songfestival gaat neerzetten.

Meer over