AvroTros neemt noodgedwongen afscheid van Vermist

28 juli 2014 09:04 | actualiteiten | Door Televizier

Jaap Jongbloed gooit al jaren hoge ogen met Vermist, maar het lijkt erop dat het populaire AvroTros-programma na het volgend seizoen noodgedwongen verdwijnt.

Het mogelijke einde van Vermist is niet iets waar de AvroTros zelf op aan heeft gestuurd, het besluit komt van hogerhand: Nederland 1 heeft besloten het programma niet op te nemen in het uitzendschema van 2015.

Vermist moet het veld ruimen

Vermist is sinds 1996 een vaste waarde op de Nederlandse televisie en is op vrijdagavond altijd goed voor minstens een miljoen kijkers. Het besluit van de NPO om de succesformule toch niet te continueren wordt verklaard door plaatsvervangend zenderbaas Frans Klein in het AD. "Er wordt ons wel eens verweten dat we maar eindeloos doorgaan met programmareeksen. Als je plaats wil maken voor nieuwe programma’s, zul je ruimte moeten maken."

Jaap Jongbloed mag wel blijven

Dat Vermist stopt, betekent volgens Klein niet dat ook presentator Jaap Jongbloed ander werk moet gaan zoeken. In hetzelfde interview verklaart Klein dat hij Jongbloed graag voor de zender wil behouden en dat er zelfs al gesprekken gaande zijn voor een nieuw programma, mogelijk in het genre van Vermist.

Facebook actie om Vermist te behouden

Inmiddels hebben trouwe kijkers van Vermist een Facebookpagina gelanceerd in een poging de NPO te overtuigen toch door te gaan met het programma. De pagina heeft in een korte tijd al meer dan 330 likes gescoord. 

Het nieuwe seizoen van Vermist gaat vrijdag 23 september van start.

Meer over