Barbara Barend start actie #handinhand tegen homogeweld

3 april 2017 15:26 | actualiteiten | Door Televizier

Presentatrice Barbara Barend heeft opgeroepen om de komende week foto’s te plaatsen op social media waarop twee mannen of twee vrouwen hand in hand lopen. Voor de actie worden de hashtags #handinhand en #allemannenhandinhand gebruikt.

Barbara reageert hiermee op het geweldsincident tegen twee homoseksuele mannen die zondag in Arnhem werden aangevallen met een betonschaar. De reden hiervoor was dat zij hand in hand liepen.

Foto-actie

Het initiatief komt voort uit een eerdere oproep aan alle mannen om de komende week demonstratief hand in hand te gaan lopen. “Ik kreeg zo enorm veel reacties, waaronder de suggestie van Daan Verhoeven, een docent uit Eindhoven”, vertelt Barbara. “Die stelde voor er een foto-actie van te maken.”

Alexander Pechtold

D66-leider Alexander Pechtold gaf direct gehoor aan de oproep van Barbara. Hij kwam hand in hand met medeonderhandelaar Wouter Koolmees aan bij de formatiegesprekken op het Binnenhof.

Domien Verschuuren

En Domien Verschuuren poseert op de foto hand in hand met Michiel Veenstra.

Linda

De mannen van Linda doen ook mee aan de actie van Barbara.

Tygo en William

Acteur Tygo Gernandt en fotograaf  William Rutten vinden ook dat mannen hand in hand veilig over straat moeten lopen.

Mietje en homo

Barbara Barend wil met deze actie aandacht vragen voor de situatie waarin twee mannen of twee vrouwen niet innig samen over straat kunnen lopen. Ze denkt dat het probleem moet worden aangepakt door ouders en docenten. “Als ik vroeger het woord mietje gebruikte, dan greep mijn moeder in en legde uit dat het een scheldwoord was dat we niet gebruiken. Maar dat is iets dat tegenwoordig nooit meer lijkt te gebeuren: kinderen roepen elkaar te pas en te onpas mietje en homo toe. Laat alsjeblieft aan onze kinderen zien dat homoseksualiteit bestaat en dat het de normaalste zaak van de wereld is. ”

Meer over