Barbie dacht dat kinderen beter af waren zonder haar

30 Januari 2018 10:48 | actualiteiten | Door Televizier

© Nick van Ormondt / RTL

Samantha ‘Barbie’ de Jong heeft uitgelegd waarom ze een zelfmoordpoging heeft gedaan. De realityster dacht dat haar kinderen beter af waren zonder haar.

In een interview met de Telegraaf vertelt de 28-jarige Barbie waarom ze een zelfmoordpoging deed.  "Overal las ik dat ik een slechte moeder ben en de hoer speel. Ik kon daar niet meer mee omgaan en ik ben op een gegeven moment zélf gaan geloven dat mijn kinderen zonder mij misschien wel beter af zouden zijn."

Ouders

Barbie had op de bewuste dag haar kinderen afgezet bij haar ouders. “Dat deden we vaak zo, dan kon ik me even rustig verder aankleden. Ik ben terug naar huis gelopen. Daar pakte ik al mijn medicatie en nam dat in.“

Drugs

In een persverklaring verklaarde de familie eerder dat Barbie een overdosis drugs nam. Dat bevestigt Barbie nu. “Ik snoof ook nog een hoeveelheid cocaïne en die combinatie is levensgevaarlijk. Ik pakte een mes en sneed in mijn linkerpols.”

Lees ook: Barbie opgenomen na overmatig drugsgebruik

Tante gebeld

Uit het interview blijkt ook dat Barbie niet echt dood wilde. “In mijn hand had ik nog mijn telefoon. Daarmee heb ik mijn tante gebeld en ik riep: ’Help mij, mijn polsen.’ Dat is het laatste wat ik deed, voordat ik helemaal van de wereld raakte. Zij belde 112 en waarschuwde mijn moeder. Toen zij kwam binnenrennen en me vond, dacht ze eerst dat ik al dood was, ik was lijkbleek…”

Dochter Angelina

‘Goede vriend’ Chiel Harten verklaarde eerder dat Barbie’s dochter Angelina (5) haar gevonden had. “Dat is een regelrechte leugen”, zegt de Haagse Samantha die haar carrière begon bij Oh Oh Cherso.

Lees ook: Volgens Chiel Harten was dit Barbie's derde zelfmoordpoging

‘Vanbinnen was ik al dood’

Barbie voelde zich al een tijd niet goed. “De avond van tevoren was ik al met een rotgevoel naar bed gegaan. Vanbinnen was ik eigenlijk al dood, zo’n gevoel. Overal las ik dat ik een slechte moeder ben en de hoer speel. Ik voelde mij een hele slechte moeder, de kinderen verdienden beter. Door ooit mee te doen aan Oh Oh Cherso heb ik ze in de ellende gebracht.”

Lees ook: Barbie reageert in een video: 'alles komt goed'

Meer over