BBC presentator weer gearresteerd wegens misbruik

Voormalig BBC-presentator Stuart Hall (83) is gearresteerd in zijn cel omdat hij nog meer meisjes misbruikt heeft dan aanvankelijk werd gedacht.

De presentator werd deze zomer veroordeeld voor het misbruik van 14 meisjes in de periode 1967 - 1985. Hij is opnieuw gearresteerd omdat hij bekende nog 2 meisjes tussen de 12 en 15 misbruikt te hebben. Dinsdag werd Hall een belangrijke ridderorde van het Britse rijk afgenomen wegens de affaire.

Roofdier

Stuart Hall was een halve eeuw lang een bekend gezicht op de Britse televisie. Hij presenteerde amusementsprogramma's, sport en serieus nieuws, later verzorgde hij vooral live voetbalverslagen voor de BBC. In zijn hoogtijdagen stond Hall bekend als excentriek, de Engelse rechter kwalificeerde hem als een 'opportunistisch roofdier' dat zijn roem misbruikte om bij jonge meisjes in de buurt te komen.

Jimmy Saville

Stuart Hall is niet de enige BBC-presentator die de laatste tijd op deze manier in het nieuws komt, deze zomer werd bekend dat de inmiddels overleden Jimmy Saville honderden meisjes misbruikte.

Reageren