Human Interest

Beau van Erven Dorens produceert serie over AZC

28 september 2023 21:04 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© ANP/EVA PLEVIER
Beau van Erven Dorens heeft het over een andere boeg gegooid. Hij is niet als presentator, maar als producent aan de slag gegaan. Hij is betrokken bij een nieuwe documentaireserie genaamd Bij ons op het AZC over het leven in een asielzoekerscentrum in Zutphen.

Beau vertelde donderdagavond over de serie bij Khalid & Sophie.

Idee

De serie is het idee van Beau, maar hij heeft het niet zelf gemaakt. De regisseur Martijn Heijne heeft voor de serie een jaar lang in de het AZC rondgelopen. Voor Beau is Martijn geen onbekende. Samen maakten ze eerder programma's over daklozen en ook De Wasstraat, een serie over mensen die moeite hebben om mee te komen op de arbeidsmarkt.

Human Interest

"Het idee was elke keer om in die wereld te treden, met die mensen te praten en ze laten emanciperen", aldus Beau. In de nieuwe serie worden niet alleen de bewoners, maar ook medewerkers gevolgd in het reilen en zeilen binnen het AZC. Bij ons op het AZC wordt door Beau omschreven als ontroerend, grappig, maar ook verschrikkelijk. 

AZC

Het heeft voor Beau jaren geduurd om binnen te komen bij een AZC. Eerder klaagde hij daar nog over. "Ik heb dat twee jaar geprobeerd, maar kom gewoon niet binnen", aldus Beau toentertijd.

De eerste aflevering van de vierdelige reeks Bij ons op het AZC is vanaf maandag te zien op NPO2.

Eerder vandaag werd bekend dat Beau ook twee leden van The Rolling Stones heeft geïnterviewd. Dit wordt vrijdagavond uitgezonden in Humberto op RTL 4.

Meer over