Stephen Hillenburg

Bedenker SpongeBob SquarePants overleden

28 november 2018 09:19 | actualiteiten | Door Televizier

© ANP
De bedenker van SpongeBob Squarepants, Stephen Hillenburg, is maandag op 57-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van spierziekte ALS.

Dat maakte Nickelodeon bekend, de zender die de cartoonserie over de gele spons uitzendt. Hillenburg maakte anderhalf jaar geleden bekend te lijden aan ALS. Aan die ziekte is ook Stephen Hawking overleden. 

Optimisme

"We zijn ontzettend bedroefd door het nieuws dat Steve Hillenburg is overleden aan de gevolgen van ALS", verklaart Nickelodeon. "Hij was een gewaardeerde vriend en creatieve collega van iedereen bij Nickelodeon. Onze warme gedachten gaan naar zijn gehele familie." De zender prijst zijn gevoel voor humor. "Zijn originele personages en de wereld van Bikinibroek zullen nog lang herinnerd worden om het optimisme, de vriendschap en de grenzeloze verbeeldingskracht."

SpongeBob

De tekenfilm SpongeBob Squarepants werd voor het eerst uitgezonden in 1999 en kwam in Nederland voor het eerst in 2002 op televisie. Er zijn inmiddels meer dan 250 afleveringen en twee films gemaakt, waaraan Hillenburg ook heeft meegewerkt.

Meer over