Beelden van gewapende man bij NOS Journaal

Een gewapende man eiste zendtijd in het Acht uur Journaal, de man is inmiddels overmeesterd. Het gaat voor zover bekend niet om een terrorist.

Een bizarre, nooit eerder vertoonde situatie op het Mediapark in Hilversum. Een gewapende man dook op in de NOS-studio's. Hij eiste spreektijd in het NOS Acht Uur Journaal op NPO 1, maar werd naar een lege studio geleid waar hij werd overmeesterd door de politie. Het pand werd ontruimd en NPO 1 en NPO 2 gingen op zwart.

Man met vuurwapen

Pas om 21.05 kwam Ron Fresen vanuit Den Haag in beeld die tekst en uitleg gaf. Vervolgens werd er een filmpje vertoond van de gebeurtenissen: een rustig ogende jonge man in pak die inderdaad een flink vuurwapen in zijn hand heeft en praat met een door hem gegijzelde portier. Wat de man nu precies kwijt wil aan Nederland is niet bekend. Hij wacht tot hij live op televisie is om een speech te houden, terwijl de portier zegt dat hij graag naar huis wil.

Hij zegt ook dat hij vrienden buiten heeft die overwegen de studio te bestormen. Dan komt de politie binnen die de man sommeren het vuurwapen te laten vallen. Dat doet hij meteen. Al snel is de situatie onder controle.

Hacker

De man zegt bij een hackerscollectief te horen en wilde vertellen dat alle ellende in de wereld door het grootkapitaal komt. In een brief die de man bij zich droeg wordt gerept over explosieven.

De uitzendingen op NPO 1 zijn inmiddels voortgezet. Fans van Wie is de Mol? moeten hoogstwaarschijnlijk een week wachten op de volgende aflevering. Op NPO 2 werd de uitzending om 21.00 uur hervat.

Reageren