Ben Oude Nijhuis (82) verkozen tot Held Van Het Jaar

Het kijkers van Pauw hebben Ben Oude Nijhuis uitgeroepen tot Held Van Het Jaar. Deze titel heeft hij te danken aan het gesprek dat hij met staatssecretaris Van Rijn had over de misstanden in de zorg.

Ben Oude Nijhuis zette op 4 november de zorgproblematiek in verpleeghuizen opnieuw op de kaart in de talkshow Pauw. Het publiek heeft hem daarom verkozen tot Held Van Het Jaar.

Ben Oude Nijhuis 

Ben Oude Nijhuis ging tijdens de desbetreffende uitzending in gesprek met staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de misstanden in de ouderenzorg. Dit gesprek raakte beide heren, de moeder van Van Rijn en de vrouw van Oude Nijhuis wonen namelijk in hetzelfde verzorgingstehuis. De conversatie maakte diepe indruk op de kijkers.

Pauw

Ben Oude Nijhuis overleed enkele dagen na de talkshow, Jeroen Pauw reikte de prijs daarom uit aan zijn zoon. ‘’Hij heeft gezegd: ik ga door tot de laatste snik en dat heeft hij ook gedaan. Hij deed het niet alleen voor mijn moeder, maar ook voor alle anderen’’, meldde de trotse zoon van Ben.

Held Van Het Jaar

Zestien mensen maakte kans op de eretitel. Uiteindelijk won Ben Oude Nijhuis de verkiezing met afstand, hij kreeg maar liefst 31% van de stemmen. De ebola-verplegers en pater Frans van der Lugt werden respectievelijk tweede en derde.

Reageren