Bill Cosby eindelijk voor de rechter wegens aanranding

4 april 2017 17:01 | actualiteiten | Door Televizier

Al jarenlang proberen slachtoffers en advocaten Bill Cosby voor de rechter te krijgen wegens tientallen verkrachtingen en aanrandingen. Nu moet de 79-jarige tv-ster er dan toch aan geloven.

Bill Cosby moet zich verantwoorden voor de aanranding in 2004 van de toen 31-jarige Andrea Constand in Cosby's huis in Pennsylvania. Cosby en Constand kenden elkaar via een basketballteam waar zij werkte.

Pillen

Op de bewuste avond in 2004 zouden de twee een gesprek hebben over Andrea's werktoekomst. Cosby gaf haar vervolgens pillen, volgens hem kruidenpillen, waardoor ze binnen een half uur onder zeil was. Andrea had nog wel door dat Cosby haar overal betastte en ze werd midden in de nacht half uitgekleed en met een ruwe vagina wakker. Volgens Bill Cosby hadden ze seks gehad met beider instemming.

Zestig vrouwen

De zaak van Andrea is de enige die is overgebleven nadat meer dan zestig vrouwen in de openbaarheid kwamen en het brandschone imago van de kindervriend uit de The Cosby Show om zeep hielpen. De meeste zaken waren al verjaard of er was geen bewijs, Andrea Constand is de enige die Bill Cosby alsnog het gevang in kan krijgen.

Meer over