BN'ers nemen het op voor vluchtelingen

3 september 2015 10:41 | actualiteiten | Door Televizier

© William Rutten - RTL

Een grote groep Bekende Nederlanders roept in een paginagrote advertentie in de Telegraaf iedereen op iets te doen aan de vluchtelingencrisis.

De lijst met BN'ers is indrukwekkend: Linda en Johnny de Mol, Wendy van Dijk, Erland Galjaar, Carice van Houten, Claudia de Breij, Spike van DI-RECT, Henny Vrienten, Job Cohen, Simon Keizer, Nick Schilder, Patrick Lodiers, Paul de Leeuw, Maneul Broekman, Anna Drijver, Joop en Janine van den Ende, Beau van Erven Dorens, Kim Feenstra, Sopie Hilbrand, Onno Hoes, Tjitske Reidinga, Katja Schuurman en nog vele anderen.

Afbeelding

De kop boven de advertentie luidt: 'Voelt u zich geroepen?'

Daaronder staat: 'De werkelijkheid gaat ons voorstellingsvermogen te boven. Maar we willen ons in ieder geval niet neerleggen bij passivitieit. Late we vanuit de samenleving en politiek samen optekken. Laten we niet langer stil zijn maar alle wijsheid en compassie inzetten voor het bedenken van menswaardige oplossingen. Op ons mag een beroep worden gedaan.'

Televisie-actie

Theatermaker en acteur Gable Roelofsen en advocaat Hendrik-Jan Biemond vertellen in het AD dat zij de advertentie bedacht hebben. Ze hopen op een vervolg op televisie. ,We gaan hierover in gesprek met de NPO. We denken aan een soort 24-uurs actie waarin iedereen zijn zegje kan doen. Het zou mooi zijn als er ook aandacht voor komt op de televisie en radio. We hebben vrijdag gesprekken met verschillende partijen.”

 

 

Meer over