Voor het Liliane Fonds

BN'ers met hun families in Het grote 30 tellen tv-toernooi

7 november 2023 14:40 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© EO
Het bekende spel voor familieavonden en feestjes waar fanatisme boven komt drijven: 30 Seconds. En dat op televisie en voor het goede doel. In het nieuwe EO-programma Het grote 30 tellen tv-toernooi zetten Isa Hoes, Jochem van Gelder en Berget Lewis zich, met versterking van familieleden, in voor het Liliane Fonds.

De presentatie is in handen van Bert van Leeuwen en Giovanca Ostiana.  

Samenwerking

"Het leuke van het spel is dat de BN’ers het aandurven om samen met hun familie te spelen. Dankzij deze samenwerking tussen de EO en het Liliane Fonds kunnen we extra steun bieden aan een betere toekomst voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden", aldus presentator Bert van Leeuwen.

Strijd aan

Isa Hoes komt samen met haar kinderen Merlijn en Vlinder om mee te doen aan de strijd. Ook huisvriend Rein Hofman sluit aan in het team. Berget Lewis gaat samen met haar oudere zussen Valerie en Donna én haar tweelingbroer Alvin de strijd aan. En Jochem van Gelder wil met zijn twee broers en jongste zoon voor de winst gaan.

Concept

De drie families spelen vier spelrondes waarvan één de finaleronde is. Tijdens de rondes is er een belpanel paraat om kijkers, die donateur willen worden, te woord te staan. Onder meer Jaap Jongbloed zit in dit panel.

Tijd tikt

Het idee achter het programma en 30 Seconds is dat de tijd ook tikt voor kinderen met een handicap die opgroeien in de armste delen van de wereld. De verhalen van een aantal kinderen worden ook getoond tijdens de uitzending. "Ik vind het belangrijk dat we deze kinderen kunnen helpen, zodat ze de juiste zorg krijgen. Met een klein gebaar kunnen we al heel wat betekenen. Dat moeten we duidelijk maken met deze krachtige verhalen en een gezellig spel", aldus Giovanca.

Het grote 30 tellen tv-toernooi is te zien op donderdag 7 december om 20.30 uur op NPO 1.

Meer over