BNN biedt ‘drugspetitie’ aan met 41.000 handtekeningen

27 januari 2015 14:19 | actualiteiten | Door Televizier

© Annemieke van der Togt - BNN

Spuiten en Slikken vindt dat feestgangers met te veel harddrugs op zak niet meteen een strafblad moeten krijgen. Daarom protesteert het tv-programma in Den Haag.

Via een online petitie verzamelde BNN 41.000 handtekeningen. Dinsdagmiddag biedt presentator Tim Hofman die aan aan Helma Neppérus, voorzitter van de Commissie van Verzoekschriften en Burgerinitiatieven. 40.000 handtekeningen zijn namelijk genoeg voor een burgerinitiatief, waarmee het onderwerp op de agenda komt in de Tweede Kamer. Als een meerderheid van de Kamerleden ermee instemt, past de regering het beleid aan.

Strafblad

BNN vindt het niet kunnen dat mensen die net iets te veel drugs bij zich hebben voor eigen gebruik, een strafblad krijgen. Met zo’n strafblad is het voor de party animals veel lastiger om een Verklaring Omtrent Gedrag te krijgen. Zo’n VOG is soms nodig voor een baan in de zorg of het onderwijs.

Geraldine Kemper

De jongerenomroep startte het burgerinitiatief in september, onder de naam ‘Een pil te veel maakt geen crimineel’. Geraldine Kemper zette toen in een uitzending van Spuiten en Slikken de eerste handtekening.

Spuiten en Slikken verhuist overigens vanaf komend seizoen naar de dinsdagavond.

Meer over