De Avond van de Mensenrechten

BNNVARA en Amnesty International slaan de handen ineen voor programma over mensenrechten

17 november 2023 10:59 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© BNNVARA

BNNVARA en Amnesty International maken een speciaal programma om de aandacht te vestigen op mensenrechten. Dat heeft BNNVARA donderdag bekendgemaakt. Het programma staat onder leiding van Tim Hofman, Amber Kortzorg, Sahil Amar Aïssa en Sinan Can.

De Avond van de Mensenrechten

Op 10 december 1948 gebeurde er iets bijzonders tijdens de vergadering van de Verenigde Naties, want toen werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen. Alle 192 landen die bij de VN horen, hebben deze verklaring inmiddels ondertekend. Precies 75 jaar later besluiten BNNVARA en Amnesty International de basis voor vrijheid, gerechtigheid en vrede te vieren.

Dat gebeurt onder leiding van presentator Tim Hofman, journaliste en presentatrice Ambert Kortzorg, acteur en presentator Sahil Amar Aïssa en journalist en programmamaker Sinan Can.

Tijdens De Avond van de Mensenrechten laten de presentatoren ook zien waarom onze mensenrechten kwetsbaar zijn en hoe er wereldwijd hard wordt gewerkt om deze te beschermen.

Aandacht voor mensenrechten

Mensenrechten worden vandaag de dag nog altijd geschonden. Tijdens de speciale tv-show praten Ambert Kortzorg En Tim Hofman over het recht om te demonstreren in Nederland en het criminaliseren van hulpverleners. Programmamaker Sinan Can maakte drie korte documentaires over de verhalen achter de bekende mensenrechten foto's, zoals die van Tank Man op het Tiananmenplein in 1989.

Sahil Amar Aïssa geeft samen met Hedy d’Ancona uitleg over enkele van de dertig mensenrechten. In de Avond van de Mensenrechten wordt de muziek verzorgd door zangeres Shary-An. Ook cabaretier Nabil Aoulad Ayad en cartoonist Jip van den Toorn maken hun opwachting.

De Avond van de Mensenrechten is op zondag 10 december om 20.15 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Meer over