Emotionele taferelen

BNNVARA deelt meer details van Niet Klein Te Krijgen van Paul de Leeuw

4 april 2023 09:18 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© BNNVARA/Skyhigh TV
Wat als je als tiener te horen krijgt dat je een levensbedreigende ziekte hebt? En wat voor impact heeft de ziekte op je vrienden en familie? Dat zijn de vragen die de komende zes weken centraal staan in het nieuwe programma Niet Klein te Krijgen

Aan Paul de Leeuw de taak om de jongeren te interviewen en het programma in goede banen te leiden.

Niet Klein te Krijgen

In het nieuwe BNNVARA-programma Niet Klein te Krijgen volgt Paul de Leeuw dan ook vijf verschillende jongeren die allemaal gediagnosticeerd zijn met kinderkanker. Paul loopt met ze mee en hun gezinnen in het dagelijkse leven en hoopt zo een indruk te krijgen wat ernstig ziek zijn met zowel een kind als een gezin doet. Eén ding is namelijk wel duidelijk: een ziekte als kanker treft niet alleen de persoon in kwestie, maar ook de directe omgeving eromheen.

Prinses Máxima Centrum

Dat kinderen ondanks deze heftige omstandigheden ook gewoon kind moeten zijn, zal blijken. Paul de Leeuw volgt ze dan ook niet alleen wanneer ze behandelingen ondergaan in het Prinses Máxima Centrum, maar ook wanneer ze 'gewoon' thuis zijn, op de sportclub of als ze een verjaardagfeestje vieren bij een van hun vrienden. Deze beelden worden afgewisseld met persoonlijke vlogs, die de kinderen zelf opnemen.

Kinderen met kanker

In aanloop naar het programma heeft BNNVARA onthuld welke vijf jongeren worden gevolgd. Dat zijn de 14-jarige Luuk die een Hodgkinlymfoom heeft, de 10-jarige Emelie die een hersentumor heeft, de 15-jarige Tibbe die gediagnosticeerd is met botkanker in zijn onderbeen, de 13-jarige Myrthe die voor de tweede keer leukemie heeft en tot slot is ook de pas 10-jarige Quinten te zien. Ook hij heeft leukemie.

Niet Klein te Krijgen is vanaf dinsdag 11 april zes weken lang om 21:05 uur te zien bij BNNVARA op NPO1.

Meer over