Groot nieuws

Breaking: Koffietijd stopt na mei 2023

1 november 2022 16:01 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© Nick van Ormondt
Na ruim twaalf jaar is het vanaf mei 2023 over en uit voor de ochtendtalkshow Koffietijd. Dat maakt RTL zojuist bekend in een persbericht.

Het zal als een harde klap komen voor huidige presentatoren Quinty Trustfull, Loretta Schrijver, Patrick Martens, Vivian Slingerland en Pernille La Lau. 

Lees ook: Pernille La Lau verklaart afwezigheid bij Koffietijd 

Koffietijd

De ochtendtalkshow van RTL4 heeft sinds zijn comeback in 2010 heel wat trouwe fans aan zich weten te binden. Maar helaas blijkt dit niet genoeg om het programma in stand te houden, zo blijkt vandaag. "Met het aflopen van het contract volgend jaar is dit het moment om een keuze over de voortgang te maken. Het programma bereikt helaas niet meer voldoende kijkers", aldus Daan Peters, managing director van de Nationale Postcode Loterij en Vriendenloterij.

Peter van de Vorst

Peter van der Vorst vindt het jammer, maar snapt de keuze van de sponsoren wel. "Koffietijd behoort al heel lang tot het vaste ochtendritueel van een trouwe schare fans. Elke doordeweekse ochtend brengt ons team van presentatoren op een ongedwongen manier warmte en gezelligheid de huiskamers binnen. We vinden het dan ook jammer dat we na mei afscheid gaan nemen van deze iconische titel, maar we begrijpen de keuze van de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij. Zonder hun bijdrage is het voor ons helaas niet haalbaar om het programma voort te zetten."

De laatste aflevering van Koffietijd is in mei 2023 te zien. 

Meer over