Brendan Dassey uit Making a Murderer nu echt vrij (hopelijk)

15 november 2016 10:37 | actualiteiten | Door Televizier

© Netflix

In augustus werd het vonnis al verworpen en nu komt Brendan Dassey daadwerkelijk op vrije voeten. De 26-jarige zat 10 jaar onschuldig vast voor de moord in de documentaire Making a Murderer.

Dassey was 16 ten tijde van de moord op Teresa Halbach, waarvoor ook zijn oom Steven Avery vastzit. In de documentaire is te zien dat de verstandelijk beperkte Brendan Dassey onder zware druk van twee rechercheurs en een onderzoeker de moord bekende. Later trok hij zijn bekentenis weer in, maar toen was het kwaad al geschied en had hij levenslang aan zijn broek.

Making a Murderer

Afgelopen augustus besloot een rechter dat het ontbreken van een volwassene, zijn leeftijd en beperkingen allemaal bijdroegen tot een valse bekentenis en dat Dassey de rest van zijn leven op vrije voeten mag doorbrengen. Daarbij moet aangetekend worden dat Dassey zonder de documentaire Making a murderer ongetwijfeld levenslang in de gevangenis was gebleven.

In beroep

Er zit nog wel een addertje onder het gras, de taat Winsonsin kan nog in beroep gaan tegen het vonnis van de rechter. Zoniet, dan zal Brendan snel vrij zijn. 

Steven Avery zit voorlopig nog wel in de gevangenis, waar hij zich onlangs verloofde.

Meer over