Britse politie: excuses aan de slachtoffers van Jimmy Savile

Het schandaal rondom het Britse tv-icoon Jimmy Savile is nog niet over. De Britse politie heeft nu excuses aangeboden voor de gemaakte fouten.

Voordat Amerika in de ban raakte van het schandaal rond vader-des-vaderlands Bill Cosby, kampte Engeland met het schandaal rond kindervriend en Top of the Pops-presentator Jimmy Savile. Na zijn dood kreeg het woord 'kindervriend' een nare bijklank en daarnaast zou hij zich ook nog aan lijken vergrepen hebben.

35 aanklachten

Aan de slachtoffers van de voormalige BBC-presentator biedt de Britse politie nu eindelijk excuses aan. Voor de duidelijkheid: niet voor de daden zelf, maar vanwege het slechte onderzoek en vervolging. Er zijn verschillende kansen geweest om de voormalige tv-ster aan te klagen toen hij nog in leven was, maar door 'fouten binnen de organisatie' is dat nooit gebeurd. Maar liefst 35 aanklachten met voldoende bewijs waren bij de politie bekend, maar deze zijn nooit naar het Openbaar Ministerie gestuurd. 

Over een periode van vijftig jaar zou Savile honderden slachtoffers hebben gemaakt, waarvan de jongste nog maar acht jaar oud geweest zou zijn.

Ondertussen stapelen de verhalen rond Bill Cosby zich op, maar zijn vrouw blijft volhouden dat de komiek onschuldig is. 

Reageren