Cast maakt indruk

Buddy Vedder steelt de show in The Passion

6 april 2023 20:04 | actualiteiten | Door Susanne Jansen

© KRO-NCRV

Het Friese Harlingen was vanavond het decor van The Passion. Ondanks de vele regen had een groot publiek zich verzameld om de sterrencast het verhaal van het leven en lijden van Jezus Christus te zien spelen. Voor het eerst sinds 2019 was er weer publiek welkom bij The Passion. 

Het thema van deze dertiende editie van The Passion was 'leun op mij'.

Complimenten voor Buddy

Sinan Eroglu had vanavond de eer om de rol van Jezus te vertolken, maar over wie mensen het veelal hadden, was Buddy Vedder. Buddy speelde Judas en maakte veel indruk met zijn acteer- en zangkunsten. 

Cast

De cast bestond naast Sinan Eroglu en Buddy Vedder uit namen zoals onder andere Marlijn Weerdenburg, Ferdi Stofmeel en Bertrie Wierenga. Dit terwijl Anita Witzier meeliep met de processiegangers en hoorde de verhalen aan die aansluiten bij het thema 'leun op mij'.

Kleine rollen

Maar ook waren er diverse kleine rollen voor bekende Nederlanders. Zo speelde onder andere William Rutten een fotograaf, John de Bever een barman en speelde Louisa Janssen Barabas.

Nieuw element

The Passion had dit jaar een nieuw element. Voor het eerst in dertien jaar zagen kijkers wat Pontius Pilatus, gespeeld door Dragan Bakema, doormaakte nadat hij Jezus liet kruisigen.

Na een succesvolle eerste editie, is ook dit jaar The Passion Hemelvaart te zien. Deze speciale editie is te zien op donderdag 18 mei om 20.30 uur op NPO 1.

Meer over