Chantal Janzen, Lodewijk Asscher en Remco Campert in College Tour

20 februari 2015 10:13 | actualiteiten | Door Televizier

© William Rutten - RTL

Twan Huys heeft zijn gastenlijst voor College Tour compleet. Samen met studenten zal hij Chantal Janzen, Lodewijk Asscher en Remco Campert ondervragen.

Eerder al werd bekend dat Louis Theroux, Arnon Grunberg, Herman Finkers en Ronald Koeman komende weken te gast zijn in het interviewprogramma van Twan Huys. Nu komen daar dus drie nieuwe namen bij.

Chantal Janzen

Chantal Janzen schitterde in musicals als Tarzan, Petticoat, Wicked en Hij Gelooft In Mij, maar is de laatste jaren ook veel op tv te zien: als actrice in Divorce, als jurylid in Holland’s Got Talent en als presentatrice van De Jongens Tegen De Meisjes, Chantal Blijft Slapen en Everybody Dance Now. Vorig jaar ontving Chantal voor haar presentatiekunsten de Zilveren Televizier-Ster Vrouw. De reden dat Twan Huys haar nu ontvangt, is dat ze op het punt staat om door te breken in Duitsland, waar ze The Voice Kids presenteert.

Lodewijk Asscher

Vicepremier Lodewijk Asscher is de rising star van de PvdA. Zijn politiek carrière begon in Amsterdam, waar hij gemeenteraadslid en wethouder was. Sinds 2012 is Asscher vicepremier en minister van Sociale Zaken in het tweede kabinet van Rutte. Sommigen zien in hem wel een opvolger van Diederik Samsom als lijsttrekker van de PvdA. Twan Huys interviewt Asscher vlak voor de Provinciale Statenverkiezingen.

Remco Campert

Remco Campert is een veelbekroond schrijver, dichter en columnist. Hij hoorde bij de Vijftigers, een stroming die de literatuur wilde vernieuwen. Zijn debuutroman Het leven is verrukkulluk is een klassieker in de Nederlandse literatuur en werd in 2011 gekozen als boek voor het evenement Nederland Leest. Remco Campert schrijft elke week een column voor de Volkskrant. In oktober krijgt hij de Prijs der Nederlandse Letteren, de belangrijkste literaire prijs van Vlaanderen en Nederland.

Vrijdagavond

Het nieuwe seizoen van College Tour trapt vrijdagavond af met Ronald Koeman. De week daarna volgt Arnon Grunberg en op 6 maart is het de beurt aan Herman Finkers. De aflevering met Remco Campert is op zondagavond 8 maart te zien. Daarna volgen weer drie vrijdagavonden: Lodewijk Asscher op 13 maart, Chantal Janzen op 20 maart en Louis Theroux op 27 maart.

Meer over