Na lang ziekbed

Cilly Dartell op 66-jarige leeftijd overleden

6 december 2023 18:16 | actualiteiten | Door Jef Willemsen

© ANP
Presentatrice Cilly Dartell is op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. De voormalige presentatrice van Hart van Nederland kreeg vorige maand te horen dat ze was uitbehandeld en dat ze nog kort te leven had.

De familie van Cilly deelde woensdag het overlijden van de presentatrice en programmamaker die in 1996 aan de wieg stond van Hart van Nederland.

Radio

Cilly begon haar medialoopbaan bij de radio waar ze jarenlang te horen was bij de AVRO. Toenmalig SBS-directeur Fons van Westerloo wist Dartell midden jaren negentig te strikken voor Hart van Nederland. 

Hart van Nederland

Dartell vormde samen met Marlayne Sahupala, Gallyon van Vessem en Milika Peterzon het boegbeeld van de zender. Ook toen haar echtgenoot Jan naar Dubai moest voor werk combineerde ze haar gezinsleven in het buitenland met de presentatie van het nieuwsmagazine. Het verdriet was dan ook groot toen Dartell in 2012 op 55-jarige leeftijd plaats moest maken omdat Hart van Nederland ging verjongen. Dartell vond in 2013 een nieuw onderkomen bij Omroep MAX waar ze tot 2014 middagprogramma Studio MAX Live maakte met Frank Du Mosch.

Ziek

In 2016 sloeg voor het eerst het noodlot toe toe ze hoorde dat ze leed aan longkanker. Dartell onderging meerdere behandelingen waarmee de aandoening onder controle leek. In 2020 stak de ziekte opnieuw de kop op. Ze sprak de vurige wens uit tachtig te worden en hoopte dat de ziekte met de juiste medicatie viel te controleren.

Het mocht niet zo zijn. Afgelopen september kwamen bij een ct-scan uitzaaiingen bij haar nieren en in het buikvlies aan het licht. Dartell, die jarenlang in de VS woonde, kwam naar Nederland om haar laatste levensfase in het bijzijn van haar familie door te brengen. 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Cilly Dartell (@cillydartell)

Meer over