'Zonder briefje en afscheid'

Claudia uit B&B Vol Liefde deelt heftig verhaal over overleden man

19 september 2023 15:42 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© Screenshot B&B Vol Liefde: De Reünie (Videoland)
Voor haar deelname aan B&B Vol Liefde had Claudia een zware tijd achter de rug. In de realityserie benoemde ze het overlijden van haar man al eens. Nu deelt ze het hele verhaal, dat ontzettend schrijnend is.

Claudia's man is twee jaar geleden overleden. "We waren 38 jaar samen. Vanaf mijn zestiende was ik bij hem, we waren hartstikke verliefd", vertelt ze aan De Telegraaf over de relatie waarin ze 'samen volwassen' werden. Ze kregen een zoon, Daan, die nu 22 jaar is. "Harold zorgde goed voor ons, alleen voor zichzelf lukte dat niet altijd. Hoewel hij zo'n krachtig persoon was, is het zo jammer dat hij zijn zelfliefde verloor." Harold had namelijk een alcoholverslaving, zo doet Claudia uit de doeken. 

Claudia uit B&B Vol Liefde over zelfdoding man

Toen hij overleed, lagen ze in scheiding. "Omdat hij een alcoholist was en ik er niet meer tegen kon. Op de verjaardag van onze zoon heeft hij een terugval gehad en toen ben ik boos geworden. Hij schrok er zelf ook van, dat hij op de verjaardag van zijn zoon zoiets kon doen. Helaas heeft Harold het niet gered. Hij heeft zelfmoord gepleegd. Op de ergste manier: zonder briefje en zonder afscheid. Ik heb hem moeten vinden." 

Band met zoon

Door hun verdriet, ontstond er een moeizame band tussen Claudia en haar zoon. Gelukkig zijn de twee nu weer als twee handen op een buik. "Onze band is nu enorm. We delen bijna alles. Ook onze angst en emoties. We hebben samen het ouderlijk huis gekocht en dat geeft mij rust. Hij is mijn nummer één. Samen hebben we dit jaar een feest georganiseerd om te proosten op Harold en om het leven te vieren." 

Nieuwe liefde

Na haar B&B Vol Liefde-avontuur in het Franse speelparadijs van Walter, heeft Claudia als nog de liefde gevonden: William, met wie ze na acht weken 'stiekem' daten een relatie aanging. Het gaat goed tussen de twee. "We kijken elkaar vaak diep in de ogen aan. Het voelt nu alsof we allebei De Ware hebben gevonden." 

Praten over zelfmoordgedachten? Chat anoniem via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113. 

Meer over