Bijzonder

Code van Coppens brengt weerman Piet Paulusma weer tot leven met AI

27 mei 2024 14:50 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© Wessel de Groot
In de aflevering van Code van Coppens gisteravond gebeurde er wel iets heel bijzonders. In het programma kwam weerman Piet Paulusma, die in 2022 overleed, weer even tot leven.

Piet Paulusma

In een van de opdrachten in Code van Coppens gisteravond moesten deelnemers Juvat Westendorp, Nienke Plas, Tatum Dagelet en Marit van Bohemen bellen met Piet Paulusma. Hij had de antwoorden die nodig waren om een bepaalde deur te openen in de escape room. De deelnemers konden een echt gesprek met hem voeren, wat voor Tatum en Marit toch wel vreemd aanvoelde. ''We vinden het een beetje apart om met je te praten op dit moment." 

AI

Het was AI die ervoor zorgde dat Piet Paulusma weer even tot leven kwam in de aflevering. Zijn stem werd gekoppeld aan ChatGPT, zodat er realistische antwoorden gegeven konden worden.

Marit, de dochter van Piet Paulusma, reageerde tijdens de uitzending op dit speciale moment: ''Wat fijn om mijn vader op deze manier nog een keer te horen aan de telefoon. Heel erg bedankt daarvoor. ik werd er zelfs een beetje emotioneel van.''

Code van Coppens is iedere zondagavond om 20.30 uur op SBS6 te zien. 

Meer over