Cornald Maas keert terug als Songfestival-commentator

Cornald Maas was een tijdje persona non grata bij de Tros, maar de Songfestivalkenner is weer in genade aangenomen als commentator.

Hij mag namens de AVRO/TROS samen met Jan Smit het commentaar geven tijdens het Eurovisie Songfestival in Denemarken. Het betekent de glorieuze terugkeer van Cornald op het Songfestival-toneel. De AVRO-presentator viel in 2010 in ongenade bij de vrienden van de TROS nadat hij twitterde dat Nederland grappige exportproducten heeft zoals Sieneke, Joran van der Sloot en de PVV.

Eredivisie

Maar na de fusie tussen de AVRO en TROS is alles vergeven en vergeten. Cornald is naar eigen zeggen 'oprecht verheugd' over zijn terugkeer. „Dat ik opnieuw de kans krijg om na een korte time-out in de Eredivisie te spelen en het commentaar te verzorgen.” Ook de samenwerking met Jan Smit vindt hij een puik idee: „En ik zie uit naar de samenwerking met Jan: hij als de onbevangen muziekkenner die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt, ik als de doorgewinterde songfestivalkenner”.

Daniël Dekker

De terugkeer van Cornald betekent wel het einde van zijn voorganger Daniël Dekker als commentator. Daniël blijft wel een beetje betrokken bij het zangfestijn. Zijn radioprogramma Gouden Uren zendt tijdens het Songfestival uit vanuit Denemarken.

8 mei 2014

De halve finales van het Eurovisie Songfestival worden gehouden op dinsdag 6 en donderdag 8 mei. De finale is op zaterdag 10 mei 2014. Dan komt het duo live vanuit de B&W Hallerne Arena in Kopenhagen de Nederlandse huiskamers binnen.

Ilse DeLange

De AVROTROS maakt op maandag 25 november bekend wie de Nederlandse deelnemer wordt aan het Eurovisie Songfestival, al gaan hardnekkige geruchten dat Ilse DeLange de opvolgster van Anouk wordt.

Reageren