Crash op set Freddy Heineken zorgt voor opschudding

27 november 2013 09:58 | actualiteiten | Door Televizier

De schrik zit er goed in bij de cast van de Hollywoodfilm Freddy Heineken. Bij het schieten van een achtervolgingsscène is er een ongeluk gebeurd.

De opnames vonden plaats in de smalle straten van Amsterdam. Geen gemakkelijke plek dus om een scène op te nemen waarin een busje met overvallers wordt achtervolgd door de politie. Plotseling ging het mis en verloor de bestuurder de macht over het stuur. Gevolg: het busje reed een Amsterdammertje en een paar fietsen omver om vervolgens tot stilstand te komen tegen een bruggetje.

Gewond

Gelukkig raakte er niemand gewond bij het ongeluk, maar de schrik zat er goed in. Even werd gevreesd dat de opnames voor de rest van de dag niet door zouden kunnen gaan, maar dat bleek mee te vallen. Crewleden twitterden al snel foto's van de spectaculaire gebeurtenis:


Peter R. de Vries

Misdaadverslaggever Peter R. De Vries was aanwezig bij de opnames toen het incident plaatsvond. In RTL Boulevard vertelde de journalist dat de crash zelfs gebruikt gaat worden voor de film. "Toen de regisseur de beelden terugkeek, bleek de scène er spectaculair uit te zien. Daarop werd besloten om het script een beetje aan te passen, zodat de crash er in kan blijven", aldus Peter.


The Kidnapping of Freddy Heineken

The Kidnapping of Heineken is een Hollywoodproductie gebaseerd op het beroemde boek De Ontvoering van Alfred Heineken van Peter R. de Vries. Het waargebeurde verhaal gaat over vier criminele vrienden die besluiten biermagnaat Freddy Heineken te ontvoeren. Uiteindelijk werd er maar liefst 15 miljoen gulden aan losgeld betaald voor de ontvoering van een enkel persoon. Het grootste gedeelte van het geld is tot op de dag van vandaag nooit terug gevonden.

Heineken-verfilming nummer 2

De beroemdste misdaadgebeurtenis in ons eigen land werd in 2011 verfilmd onder de titel De Heineken Ontvoering met in de hoofdrol Rutger Hauer. In 2013 maakte Peter R. de Vries bekend dat er ook een Hollywoodversie komt waarin Anthony Hopkins de rol van Freddy vertolkt. Ook Yolanthe Sneijder-Cabau zal een rolletje spelen in de Engelstalige verfilming.

The Kidnapping of Freddy Heineken is volgend jaar in de bioscoopzalen te zien.

Meer over