Getuigenverhoor achter de rug

Danny de Munk heel erg tevreden over getuigenverhoor

16 maart 2023 19:26 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© William Rutten

Het was een belangrijke dag voor Danny de Munk vandaag, want donderdag vond het getuigenverhoor plaats bij de rechtbank in Amsterdam. De Munk en de vrouw die een aangifte tegen hem deed wegens verkrachting, hebben elkaar vandaag achter gesloten deuren gesproken. 

Dat heeft de advocaat van de vrouw, Anthony Leigh, donderdag aan het ANP bevestigd.

Pittig en zwaar gesprek 

Volgens Leigh ging dit om een "zeer pittig en zwaar gesprek". "Mijn cliënt heeft haar verhaal gedaan en er zijn over en weer vragen gesteld en beantwoord", zegt hij erover. Haar advocaat doet geen mededelingen over de inhoud van het gesprek. De advocaat van De Munk, Royce de Vries, was niet direct bereikbaar voor commentaar. 

Reactie van De Munk

Aan RTL Boulevard heeft Danny laten weten dat hij het getuigenverhoor zag als 'verloren tijd en veel pijn'. De zanger bevestigde aan shownieuws dat hij al met al heel erg tevreden is over het getuigenverhoor dat donderdag plaatsvond achter gesloten deuren. Over de procedure kan hij niets zeggen. Hieronder zie je zijn reactie op het getuigenverhoor van vandaag.

Verkrachtingszaak

Het vermeende slachtoffer in de zaak beweert dat zij vijftien jaar geleden verkracht is door De Munk toen ze samenwerkten in de musical Ciske de Rat. Vorig jaar deed de vrouw daar aangifte van en sindsdien staat het leven van Danny op zijn kop. De Munk heeft bevestigd dat hij met de vrouw gezoend heeft, maar ontkent de beschuldigingen van verkrachtingen aan zijn adres.

Onlangs maakte de zanger een emotionele tv-comeback in het Vlaamse programma Tulpen uit Antwerpen, waarin hij kort terugblikte op de bewogen tijd na deze beschuldigingen. 

In november werd bekend dat Danny vanwege een gebrek aan bewijs niet wordt vervolgd. Desondanks besloot de zanger de tegenzaak die hij had aangespannen, wel door te laten gaan.

Nu het getuigenverhoor achter de rug is, moeten beide partijen op 30 maart aangeven of zij nog meer getuigen willen horen.

Meer over