Danny ter Plekke

Danny Ghosen duikt in de nasleep van de Arabische Lente in nieuw tweeluik

6 september 2023 13:43 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© Diederick Bulstra
Na Danny op Straat en Danny in Arabistan komt tv-maker Danny Ghosen eind dit jaar nog met een nieuw tweeluik. In Danny ter Plekke werpt hij zijn blik op de nasleep van de Arabische Lente, die ooit de hoop op democratie in de regio aanwakkerde.

Dat blijkt uit de najaarsprogrammering van de NPO.

Arabische Lente

De Arabische Lente begon met een golf van optimisme. Mensen in verschillende Arabische landen gingen massaal de straat op om dictators omver te werpen en de belofte van democratie te omarmen. Het was een Tunesische straatverkoper die met zijn actie, zelfverbranding, het startsein gaf voor een reeks revoluties.

In navolging van Tunesië kwamen daarom ook andere landen in de regio in opstand. Algerije daarentegen was de laatste om zich bij de revolutie aan te sluiten, pas acht jaar na de Tunesische gebeurtenissen.

Danny ter Plekke

Inmiddels zijn er jaren verstreken, en het pad naar democratie lijkt toch helaas verder weg dan ooit tevoren. Danny Ghosen gaat in zijn nieuwe tweeluik Danny ter Plekke dan ook in op de actuele situaties in Tunesië en Algerije door gesprekken aan te gaan met de inwoners van deze landen. Wat is er gebeurd sinds de dagen van euforie en welke uitdagingen staan deze landen nu te wachten? Je hoort het hierin allemaal.

Danny ter Plekke is op maandag 11 en 18 december om 23:15 uur te zien bij NTR op NPO2.

Meer over