Ongewenst gedrag

Danny Nelissen 'gebroken' door column Marijn de Vries: 'Gaat zijn verhaal doen'

19 maart 2023 11:16 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© ANP
Wielercommentator Danny Nelissen is 'gebroken' na de column waarin zijn ongewenste gedrag jegens collega Marijn de Vries wordt aangekaart. Dit laat voormalig wielrenner Leontien van Moorsel zaterdagavond weten in Shownieuws.

Oud-profwielrenner en tv-analist Marijn de Vries doet veel stof opwaaien met haar NRC-column over de ongewenste uitspraken van haar collega, van wie ze overigens niet zelf de naam benoemt, achter de schermen bij De Avondetappe. Leontien laat weten dat ze zowel Marijn als Danny erover gesproken heeft. "Ik ken ze beiden heel goed", vertelt ze. En over Danny: "Hij was mijn eerste vriendje."

Leontien van Moorsel over Marijn de Vries en Danny Nelissen 

Leontien geeft te kennen dat ze zich 'kan voorstellen dat Marijn dat niet als prettig heeft ervaren' en geeft af op de actie die NOS Sport vervolgens (niet) ondernomen heeft. "Marijn heeft dat ook aangegeven bij de eindredacteur. Dan denk ik: als dat in het begin al gebeurt bij de Tour de France, waarom zet je die twee dan niet bij elkaar aan tafel? Van: wat wil jij niet meer en wat wil jij niet meer?" 

"Nee, wat doen ze?," vervolgt Leontien, "Ze zeggen: 'Jij gaat voortaan in die auto en jij in die auto'. En dat spreek je niet uit met elkaar. Zes jaar later krijg je dit. Dan denk ik: moet hij hierdoor zijn baan verliezen? Hij is een van de betere analisten die we hebben." 

Danny Nelissen komt met stament na column Marijn de Vries

Leontien weet dat Danny er, net als Tom Egbers, doorheen zit. "Je voelt gewoon: hij is gebroken", zegt ze. "Ik heb ze vandaag alle twee aan de telefoon gehad en ik had het idee dat ik twee slachtoffers aan de telefoon had." Leontine weet dat Danny met een statement zal komen. "Hij kiest ervoor om ergens zijn verhaal te gaan doen."  

Je kunt het gesprek in Shownieuws hieronder terugzien: 

Meer over