Contract niet verlengd

Danny Nelissen weg als wielercommentator bij NOS

17 april 2023 13:58 | actualiteiten | Door Esther Hut

© ANP Kippa

Grote wielerrondes als de Giro d’Italia en de Tour de France komen er weer aan, maar vanaf nu moeten kijkers tijdens De Avondetappe het zonder wielercommentator Danny Nelissen doen. De NOS heeft namelijk besloten zijn contract niet te verlengen.

En dat heeft waarschijnlijk te maken met de column van Marijn die Vries die vorige maand gepubliceerd werd.

NRC-column

Oud-profwielrenner en tv-analist Marijn de Vries deed vorige maand veel stof opwaaien met haar NRC-column waarin ze ongewenst gedrag van een collega bij De Avondetappe aankaartte. Ze noemde geen namen, maar alle pijlen waren al snel gericht op Danny.

Een gemis

De wielercommentator heeft het nieuws over zijn contract beëindiging inmiddels ook bevestigd aan Shownieuws. Oud-wielrenster en goede vriendin Leontien van Moorsel zat gisteravond aan de desk bij Shownieuws en liet weten erg van het nieuws te balen.

“Het is een van de betere commentatoren. Het is gewoon een gemis voor het wielrennen. Ik en heel wieler-Nederland vinden het echt heel erg dat hij aan de kant gezet is.”

Zelf heeft Danny nog geen statement gegevens over zijn vertrek bij de NOS. Wel wil hij kwijt dat hij "te zijner tijd" zijn kant van het verhaal zal doen. Wanneer en hoe hij dat gaat doen, kon hij nog niet zeggen.

Meer over