Daphne Lammers (41) nieuwe presentatrice RTL Nieuws

14 februari 2014 11:40 | actualiteiten | Door Televizier

Daphne Lammers neemt het stokje over van Margreet Spijker als presentatrice van RTL Nieuws. Ze presenteerde het nieuwsprogramma van RTL de afgelopen jaren al regelmatig.

Samen met Roelof Hemmen zal zij een vast presentatieduo vormen. Daphne is erg blij: "Dit voelt voor mij als een hele bijzondere stap in mijn carrière”, laat ze aan RTL weten.

Van stagiar tot vaste anchor

"Ik ben 18 jaar geleden bij RTL Nieuws als stagiair binnengekomen. De laatste paar jaar heb ik met veel plezier als invaller het Nieuws gepresenteerd. Dat ik nu de vaste anchor word, mag je gerust een droom die uitkomt noemen."

Ervaren collega

Hoofdredacteur Harm Taselaar, die gisteren Margreet Spijker als presentatrice ontsloeg, verheugt zich ook op de komst van Daphne Lammers: "Daphne is een van de meest ervaren collega's op onze nieuwsredactie. Zowel voor als achter de camera is ze een journalist die van wanten weet.

Machtig nieuwsduo

Als anchor combineert ze de kwaliteiten die een goede anchor moet hebben. Het geeft mij dan ook een fijn en comfortabel gevoel dat Daphne de vaste partner van Roelof Hemmen wordt. Samen vormen ze een machtig nieuwsduo waar we veel plezier aan gaan beleven.”

Werkzaamheden bij RTL

Het werk dat Lammers gaat doen is al lang niet meer nieuw voor haar. Sinds januari 2011 presenteert ze één keer in de twee weken het RTL Nieuws op zondag. Ook verving ze al een poos andere vrouwelijke collega’s. Verder presenteerde ze Editie NL.

De 49-jarige Margreet Spijker moet RTL na 16 jaar trouwe dienst verlaten.

Meer over