Veeg uit de pan

Dave von Raven maakte 'woeste' Matthijs van Nieuwkerk mee bij DWDD

2 maart 2024 12:38 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© Tom Cornelissen
Een 'brulfilmpje' van Matthijs van Nieuwkerk heeft het publieke daglicht nog altijd niet gezien. Toch kan ook Dave von Raven, die in 2012 met The Kik de huisband van De Wereld Draait Door vormt, het 'heftige' gedrag van Matthijs onderschrijven.

"Ik heb wel gezien dat het er tijdens repetities heftig aan toe ging. Dat Matthijs woest werd als er een verkeerd fragment werd gestart, en iemand van de redactie een verbale veeg uit de pan kreeg", vertelt Dave in een interview met het AD. "'Zo. Dat gaat er fel aan toe', dacht ik bij mezelf."

Matthijs van Nieuwkerk 'wordt wel heel hard gestraft'

Toch vindt Dave niet dat Matthijs' gedrag bij DWDD te ver ging. "Ik ben opgevoed met de les dat je door iemand op de vingers getikt mag worden als je een fout maakt", legt de zanger uit. "Hij wordt wel heel hard gestraft voor wat er allemaal gebeurd is. Als ik hem was, zou ik al die miljoenen in mijn zak steken, naar Frankrijk verhuizen en de hele dag karbonades gaan bakken." 

Eus over het 'Brulfilmpje' van Matthijs

Afgelopen weken ontstond er een mediastorm na de bewering van Özcan Akyol dat er een filmpje rondgaat waarin wangedrag van Matthijs te zien is. Die beelden zouden voor hem reden zijn om zijn vriend in twijfel te trekken. Eus bestempelt de ophef en jacht naar de betreffende video afgelopen woensdag in een uitgebreid statement op X als een 'kansloos mediacircus'.

Meer over