A hell of a job

De 1% Quiz zien we waarschijnlijk niet meer terug op televisie

14 februari 2024 13:52 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© William Rutten
Slecht nieuws voor kijkers van De 1% Quiz. De kans is heel groot dat het quizprogramma niet meer terugkeert op de Nederlandse televisie. Dat vertelt presentator Tijl Beckand voor de camera van RTL Boulevard.

RTL vroeg aan Tijl hoe het zit nadat tv-expert Tina Nijkamp in haar podcast Tina's TV Update vertelt dat het programma niet meer terugkeert. 

Veel mensen

Tijl Beckand presenteerde twee seizoenen van het programma. "De 1% Quiz is een format uit Engeland. Het is een vrij groot programma met heel veel spelers", aldus Tijl. "Het duurt heel lang om het op te nemen; iets van zes à zeven uur. En de Engelse presentator heeft dat toen gedaan en gezegd: 'je kunt er niet twee op een dag doen.' Dat hebben wij toen wel gedaan, maar dat was een mega lange productie. Dat was wel iets van veertien uur per dag."

Financiën

"En toen werd gezegd: 'We gaan het nog een keer doen, als een ander land aanhaakt.' Ik geloof dat dat niet het geval is", vervolgt Tijl. "En je kunt het eigenlijk financieel niet met één opname per dag doen en productioneel ook niet. Omdat die Engelse presentator al had gezegd: 'dat lukt je niet.' Wij hebben het wel gedaan, dat was a hell of a job. En als het andere land niet aanhaakt, dan denk ik dat het ook niet meer terugkeert."

Meer over