Niet voor de rechter

De aangifte van Gordon tegen Evert Santegoeds is geseponeerd

9 augustus 2023 14:32 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© William Rutten
Onlangs maakte Gordon bekend dat hij aangifte heeft gedaan tegen journalist en Shownieuws-presentator Evert Santegoeds wegens smaad en laster. Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels aan Shownieuws laten weten dat deze aangifte is geseponeerd.

Aangifte 

Gordon wilde Evert Santegoeds voor de rechter slepen, omdat hij degene was die privégesprekken over zijn relatie met ex Gavin Rozario publiceerde. De zanger liet weten dat hij vindt dat er geen rekening is gehouden met zijn privacy en dat hij door hem publiekelijk vernederd en openbaar belachelijk is gemaakt. 

Geseponeerd

Het Openbaar Ministerie heeft laten wete dat de aangifte geseponeerd is. Dat heeft mede te maken met het feit dat Evert een journalist is. Een journalist 'moet te allen tijde kritisch en onafhankelijk kunnen zijn'. Daarnaast weegt mee dat Gordon zelf ook details over zijn relatie met de buitenwereld heeft gedeeld. ''Het is dus geen privédomein meer, maar gaat over een publieke zaak. Dan geldt de vrijheid van meningsuiting'', concludeert het OM.

Verder vindt het OM dat voor het overgrote deel vaststaat dat Evert geen uitingen van smaad en laster heeft gedaan. ''Voor zover het wel concreet is geworden, valt het onder de vrijheid van meningsuiting'', aldus het OM.

Santegoeds liet eerder al weten dat hij zich niet zo druk maakte om de aangifte van Gordon. ''Justitie is lekker bezig. Ik had er wel enigszins vertrouwen in dat justitie zich hiervoor niet zou laten lenen. Hij doet maar'', zegt Evert tegen Santegoeds nu duidelijk is dat de aangifte van tafel is.

Meer over