De afperser van John de Mol is een wrak geworden in de gevangenis

3 Maart 2015 15:42 | actualiteiten | Door Televizier

© Tros

Dirk M. hield de familie Mol meer dan een jaar in zijn ban. Maar nu de 70-jarige afperser dan eindelijk voor de rechter staat, is hij maar een zielig mannetje.

Volgens zijn advocaat bevalt het gevangenisleven Dirk niet en is hij veranderd in een psychisch en lichamelijk wrak. M. was zelf aanwezig tijdens de zitting voor de rechtbank in Utrecht en kwam heel even aan het woord. „Het spijt me verschrikkelijk voor de familie De Mol en mijn eigen familie’’, zei hij huilend. „Ik weet niet hoe ik dit goed moet maken. Het is allemaal heel erg. Ik wil dat ik het terug kon draaien, maar dat kan ik niet.”

10 kilo afgevallen

Advocaat Paul Emmelot vroegde rechters om zijn cliënt naar huis te sturen omdat hij 10 kilo is afgevallen, last heeft van zijn bloedsuikerspiegel en hij het psychisch moeilijk vindt dat zijn echtgenote en kleinkind bij een psycholoog lopen door zijn acties.Het Openbaar Ministerie ziet dat natuurlijk niet zitten en vindt dat Dirk eerder had moeten bedenken dat de gevangenis geen feest zou worden. „M. is een jaar lang doorgegaan met het afpersen en bedreigen ook na grote aandacht in de media. Die vasthoudendheid baart ons grote zorgen. De kans op herhaling als hij vrij komt, is groot.”

Linda

Dirk M. perste mediatycoon John de Mol meer dan een jaar lang af. Hij dreigde Linda de Mol en haar kinderen wat aan te doen als John hem geen grote geldbedragen zou geven. De Zeistenaar werd op 3 december 2014 opgepakt, tot grote opluchting van de familie De Mol. In Opsporing Verzocht werd destijds een politieschets vertoond van de vermoedelijke dader, maar die leek uiteindelijk totaal niet op de echte dader, Dirk M.

Maart en april wordt Linda de Mol-avond bij RTL 4

 

Meer over