De Baron uit Bassie & Adriaan heeft uitgezaaide prostaatkanker

20 januari 2016 11:05 | actualiteiten | Door Televizier

© Bassie & Adriaan

Het gaat niet goed met Paul van Gorcum (81), het meest bekend als de schurk Baron uit Bassie & Adriaan. Van Gorcum heeft uitgezaaide prostaatkanker.

Van Gorcum vertelt aan de Telegraaf dat de kanker bij toeval ontdekt werd toen hij na een val twee rugwervels brak. De foto's die daarna werden gemaakt lieten de kwaadaardige cellen zien en uitzaaiingen in de botten. Maar geen paniek, De Baron gaat voorlopig niet dood aan kanker. „Genezen kunnen ze me niet, maar er is me wel gezegd dat ik met hormonen en chemo honderd kan worden.”

Afgevallen

De acteur vertelt het verhaal omdat hij nogal is afgevallen de laatste tijd. „We hebben het nu aan wat familileden verteld. Ik ben al zo'n 17, 18 kilo afgevallen dus het begint op te vallen.”

Pipi Langkous

De schurk spelen in Bassie & Adriaan is niet het enige wapenfeit van Paul van Gorcum, hij speelde in de legendarische film Turks Fruit, was boef Blom en Kapitein Efraïm Langkous in de televisieserie en film over Pipi Langkous en leende zijn stem aan de animatiefilm De Leeuwenkoning.

Meer over