De fragmenten van Zomergast Arjen Lubach

Arjen Lubach is de tweede Zomergast, hij laat op 7 augustus fragmenten zien van o.a. Wegmisbruikers en een documentaire waarin komieken vuige grappen maken.

De VPRO heeft een paar keuzes van Zomergast Arjen Lubach bekend gemaakt. Hij laat bijvoorbeeld een fragment zien van een debat tussen spirituele denker Deepak Chopra en neurowetenschapper Sam Harris over de toekomst van God.

The Aristocrats

Ook The Aristocrats komt aan bod in deze aflevering van Zomergasten. Dat is een documentaire waarin komieken elkaar aftroeven in het genadeloos uitspinnen van de meest vuige grap die er bestaat. Een en dezelfde mop wordt door zo’n honderd bekende en minder bekende namen uit de comedy-wereld, van Bob Saget tot Chris Rock.

Wegmisbruikers

Lubach blijkt een favoriete agent te hebben in Wegmisbruikers, ook van hem komt er een fragment voorbij. Net als van de korte film Hotel Chevalier (2007) van de Amerikaanse regisseur Wes Anderson, die bekend staat om zijn tot in de puntjes gestileerde films met vaak wonderbaarlijke en zonderlinge personages.

Farväl Falkenberg

De keuzefilm van Arjen Lubach is Farväl Falkenberg, van de jonge Zweedse regisseur Jesper Ganslandt uit 2006. De boezemvrienden Jesper, Jörgen, David, John en Holger beleven een ultieme zomer in het roerloze Falkenberg. Nog vervuld van hun jeugd hangen ze rond, ouwehoeren, schoppen keet en trippen op paddo's. Een rationele beslissing over hun toekomst kan echter niet uitblijven. Met de zomer zal ook hun jeugd ten einde lopen. De aangrijpende keuze van de dromerige David toont de rauwheid van dit universele overgangsritueel naar volwassenheid. Falkenberg Farewell is een ode aan vriendschap, gedeelde herinneringen en aan de plaats waar we allemaal vandaan komen.

Meer over:

Reageren