De fragmenten van Zomergast Griet op de Beeck

De vierde Zomergast van 2016 is schrijver Griet Op de Beeck. Komende zondag zit ze aan tafel bij presentator Thomas Erdbrink. Op de Beeck laat fragmenten zien van onder andere de Golden Gate Bridge, een fameuze zelfmoordplaats. 

Griet Op de Beeck is een Vlaamse schrijver die al meer dan 600.000 boeken verkocht en daarmee is ze één van de meest populaire Nederlandstalige schrijvers van dit moment. Van haar eerste twee romans zijn inmiddels de filmrechten verkocht. In Zomergasten zal ze het hebben over duistere verhalen, over de dood en over het maken van kunst.

The Bridge 

Op de Beeck laat een fragment zien uit The Bridge (2006), over de Golden Gate Bridge in San Francisco. Deze brug was destijds een van de meest populaire plaatsen om zelfmoord te plegen. In de zeventig jaar dat de brug bestaat, zijn al meer dan 1300 mensen van de brug gesprongen. 

Ne me quitte pas

De schrijver blijft in donkere sferen met beelden uit de met een Gouden kalf bekroonde documentaire Ne me quitte pas (2013). Deze tragikomische ode aan de mislukking laat zien hoe vriendschap en zelfdestructie hand in hand kunnen gaan. 

Zomergasten met Griet Op de Beeck is zondag om 20.15 uur te zien bij NPO 2.

Reageren