Nieuwe start

Wat kunnen we verwachten van VI Vandaag?

10 januari 2022 17:05 | actualiteiten | Door Esther Hut

© Talpa

Vanavond is de eerste aflevering van VI Vandaag, de opvolger van Veronica Inside. Afgelopen vrijdag was de laatste aflevering van Veronica Inside, maar de drie mannen stomen meteen door met VI Vandaag. 

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen praten nu eens niet alleen maar over voetbal, maar nemen verschillende thema’s binnen het nieuws, de media en sport onder de loep. Natuurlijk nog wel op hun eigen manier. Maar wat kunnen we precies verwachten?

Relevante dingen

Vorige week vertelde Johan bij Op1 dat hij helemaal klaar was met Veronica Inside en er geen zin meer in had. “Wij zijn drie mensen met totaal verschillende karakters, die niet bevriend zijn en niet met elkaar omgaan maar als we met elkaar om zo’n tafel zitten dan is er chemie en is het gezellig. Er gebeuren iedere dag relevante dingen, en dan zitten wij te praten over de rechtsback van Fortuna Sittard. Dan denk ik wat zit ik hier nou te doen?”

Totdat John de Mol de drie mannen benaderde voor een nieuwe talkshow en ze een contract tekenden voor twee jaar voor het nieuwe programma.  

Bekende gasten

Veronica Inside was twee dagen per week te zien, maar nu is het trio niet van de buis af te slaan. Ze verhuizen van Veronica naar SBS6 en de talkshow is vijf dagen per week te zien. De mannen krijgen elke dag gezelschap van een bekende gast die over een bepaald onderwerp meepraat en dat is niet meer alleen voetbal. De heren praten over alles. Onder anderen Özcan Akyol, Leonie ter Braak en Bram Moszkowicz zijn regelmatig te zien aan tafel.  

Wouter de Vries

Een andere opvallende vaste gast is Wouter de Vries, de broer van Peter R. Bij RTL Boulevard zegt Wouter dat hij het simpelweg heel erg leuk vindt om op tv te zijn: "Ik ben me ervan bewust dat de aanleiding -de moord op Peter- wrang is, maar ik denk dat het publiek dat op den duur wel los kan koppelen van mij."

Angela de Jong

Naast de vaste gasten schuift binnenkort ook een andere opvallende gast aan, namelijk Angela de Jong. Het Algemeen Dagblad, waar De Jong columns voor schrijft, wordt geboycot door Talpa vanwege de columns van Angela de Jong waarin ze vaak kritisch is over Talpa programma’s. De mannen van VI Vandaag hebben daar vanzelfsprekend lak aan. Saai wordt het in ieder geval niet en Angela zelf heeft er ook zin in liet ze eerder in haar podcast weten: “Het lijkt me leuk met Johan Derksen en consorten. Nee, dit is niet cynisch, dit is echt.”

 

Concurrentie

VI Vandaag moet de weekprogrammering van SBS6 meer body geven. Maar een directe concurrent van Op1 en Jinek/Beau is het niet per se, omdat beide programma’s later op de avond worden uitgezonden.

De dagelijkse talkshow VI Vandaag is te zien op SBS en wordt doordeweeks dagelijks uitgezonden van 21:40 tot 22:40 uur.

Benieuwd hoe het nieuwe decor van VI Vandaag eruitziet? Wilfred Genee geeft vast een rondleiding door de nieuwe studio.

 

Meer over