De praatcijfers van oktober

13 November 2013 15:37 | actualiteiten | Door Televizier

Over welke programma's werd in oktober het meest getwitterd? En welke talentenjacht steekt met kop en schouders boven de rest uit? Bekijk de Televizier Praatcijfers van oktober.

Sinds deze zomer verzamelen wij bij Televizier alles wat op Twitter over tv wordt gezegd, we tellen dit bij elkaar op en zetten alles op een rijtje. Het tv-programma waar het meest over gesproken wordt staat bovenaan in de Televizier Praatcijfer top 10

Zo kun je hier op de site iedere avond zien wat het interessantste tv-programma van Nederland is. Niet volgens ons, maar volgens jullie, de Nederlandse tv-kijker. De top 10 wordt iedere minuut ververst en is dus altijd actueel.

Elke dag Televizier Praatcijfers

Omdat wij de tv-tweets toch al verzamelen, kunnen we daar de volgende dag ook over schrijven. Wat was gisteren leuk op tv, wat vond Nederland bijzonder? Elke dag maken we een analyse van de kijkcijfers en de praatcijfers, die worden verluchtigd door tweets van tv-kijkers.

En omdat wij de tv-tweets toch al verzamelen, kunnen we natuurlijk ook hele tv-maand bespreken aan de hand van tweets. Vandaag: oktober. 

Televizier Praatcijfers oktober 2013

Het totaal aantal verstuurde tweets in oktober was 598.276. Voetbal maakte ook in deze natte herfstmaand het meeste los bij de Nederlandse twitteraars.

Over de wedstrijd Ajax - AC Milan hadden 41.721 mensen iets te zeggen. Tijdens de drukste minuut werden maar liefst 941 tweets geplaatst. Dat was toen Ajax geheel onterecht een penalty tegen kreeg. De uitslag? Het werd uiteindelijk 1-1 in de ArenA. Tot ergenis van veel twitteraars.

Kampioen Praatcijfers? The Voice of Holland

Als Nederlanders ergens graag over twitteren (behalve over voetbal) dan is dat wel over talentenjachten. Ook wat betreft praatcijfers is The Voice de grote kampioen. Maar liefst 10.507 tweets gingen in oktober over 1 aflevering. Dat was de eerste battle waarin talent Gerrie Dantuma voor de tweede keer probeerde zich naar de live shows te zingen.

Een andere succesvolle talentenjacht is Holland's Next Topmodel. De RTL 5-show is niet bijzonder goed bekeken, maar de finale maakte zeker de tongen los: 8520 tweets. De andere talentenschow bleven daar duidelijk bij achter.

Gouden Televizier-Ring Gala

Een ander opvallend programma in oktober was ons eigen Gouden Televizier-Ring Gala, waar maar liefst 10.301 iets over wilden zeggen. En dan was het moment waarop Wie is de Mol? dan eindelijk de belangrijkste tv-prijs van het jaar won het drukste.

Expeditie Robinson

Ook de perikelen en complotten bij RTL 5's populaire survivalspel Expeditie Robinson zorgde voor praatcijfer-pieken waarbij 1 aflevering goed was voor 7.506 tweets. Vooral het moment waarop Jan Versteegh op een bijzonder geniepige manier van het eiland werd gekieperd zorgde voor commotie. 

Meer weten over de Televizier Praatcijfers van oktober? Bekijke hieronder de volledige infographic. 

Afbeelding

Meer over