Even wennen

De Rijdende Rechter verhuist naar Omroep MAX maar zonder Jetske van den Elsen

30 november 2023 08:48 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© Stijn Ghijsen
Grote veranderingen op komst voor de makers van De Rijdende Rechter. Het geliefde juridische programma maakt de overstap van KRO-NCRV naar Omroep MAX en neemt tegelijkertijd afscheid van presentatrice Jetske van den Elsen.

Voor de kijkers verandert er echter weinig: het programma blijft te zien op NPO1.

De Rijdende Rechter

Hoewel De Rijdende Rechter na bijna dertig jaar nog altijd goede kijkcijfers levert, vindt KRO-NCRV het tijd voor een nieuwe koers, aldus Sandra Hilster, mediadirecteur van de omroep. "Met deze keuze maken we plaats voor een nieuwe programmering die beter past bij de nieuwe koers van KRO-NCRV. Gelukkig is het programma, sinds de start geproduceerd door IDTV, in goede handen bij MAX."

Dat vindt ook Jan Slagter die het juridische programma met open armen ontvangt. "Toen het verzoek kwam of wij De Rijdende Rechter over wilden nemen, wilden we dat zeker doen. Het programma is een goede aanvulling op de consumentenprogramma''s die wij al hebben, zoals MAX Vakantieman en Meldpunt", vertelt hij vandaag in een eerste persbericht. 

Jetske van den Elsen

Voor de kijkers zullen de verschillen echter minimaal zijn. Het programma behoudt zijn vertrouwde plek op NPO1 en mr. John Reid blijft betrokken bij het bemiddelen bij burenruzies, familievetes en andere conflicten. Het enige merkbare verschil zal dus de presentator zijn; nu het programma naar Omroep MAX verhuist, neemt Jetske van den Elsen afscheid. "Na 15 jaar is dit voor mij een mooi natuurlijk moment om het stokje over te dragen." Wie haar opvolger wordt, is nog niet bekend.

De Rijdende Rechter is in 2024 voor het eerste te zien bij MAX op NPO1.

Meer over