Voilà

De winnaar van The Masked Singer 2023 is bekend

1 januari 2024 11:00 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Still RTL
Op oudejaarsavond gingen de Uil, IJsbeer, Toffe Peer en het Nijlpaard nogmaals de strijd met elkaar aan. Welk karakter zou zich kronen tot winnaar van The Masked Singer en belangrijker: wie zat er in het kostuum? En dat weten we nu.

Let op: Spoilers!

Onthullen maar

Het doek valt als eerste voor de Toffe Peer. Zanger Mart Hoogkamer kwam tevoorschijn. Ook de IJsbeer moest het strijdtoneel verlaten en dit pak werd met stijl gedragen door Edson da Graça.

Eindstrijd

Uiteindelijk ging het tussen Het Nijlpaard en De Uil. De Uil werd bekroond als winnaar en dat betekende dat ook Het Nijlpaard zich eerst moest onthullen. En het was: Kim Lian van der Meij.

Winnaar

De Uil ontroerde het publiek en de jury met het nummer Voilà. En wie is dan de persoon in het kostuum van De Uil? Het is niemand minder dan Simone Kleinsma.

Studie

De grande dame verdiepte zich in het leven van een uil om er echt zo goed mogelijk op te lijken. Ze moet bekennen dat dit best zwaar was.  "Een uil zit heel vaak stil, en dat hoofd gaat maar heen en weer. Ik heb zó veel spierpijn gehad in het begin!", aldus Kleinsma. Maar het was allemaal niet voor niets.

Meer over