Dean Saunders misschien 3 jaar de cel in

22 September 2015 13:28 | actualiteiten | Door Televizier

© Instagram Dean Saunders

Het Openbaar Ministerie heeft 3 jaar cel geeïst tegen Dean Saunders. De zanger zou zijn vriendin hebben geslagen en de auto van zijn schoonouders in de brand hebben gestoken.

Dean Saunders zou vorig jaar de auto van zijn ex-schoonouders in brand hebben gestoken omdat hij met zijn ex-vriendin ruzie had over de voogdij over zijn zoon. De 34-jarige Dean ontkent en zegt dat hij op de bewuste avond op weg was naar een 'kinky-date' in Apeldoorn. Volgens het OM is Dean die avond nooit in Apeldoorn geweest. Bovendien werden er sporen van een brandversneller gevonden in de auto van de zanger.

Gekneusde onderkaak

Dean zegt ook dat hij zijn vriendin nooit heeft mishandeld. De vrouw liep een hersenschudding en een gekneusde onderkaak op en moest twee weken door een rietje eten. Maar ook in dit geval heeft hij de schijn tegen. De Popstars-winnaar van 2011 werd al eerder veroordeeld voor mishandeling van zijn vriendin. En dan is daar nog het WhatApp-gesprek tussen de ex-vriendin en Dean's broer Ben, die getuige was van de mishandeling: Zij: „Waarom die klap?” Hij: ,„Ik hoorde het en zag je liggen, niet normaal. Heb ik net ook gezegd.”

Aanstekers

Dean zei tegen de rechter dat het een stuk minder met hem gaat, sinds deze beschuldigingen. Volgens de zanger is hij alles kwijt. Hij wordt op straat uitgescholden, hij doet geen tv-werk meer voor RTL en tijdens de schaarse optredens vindt het publiek het leuk om aantekers in de lucht te steken. „Beschuldigd van brandstichting hè, dan krijg je dat”, zei Dean tegen de rechtbank.

Lees ook:
Broer Ben wacht ook nog een trip naar de rechtbank

Meer over