Decor RTL Nieuws krijgt totale metamorfose

RTL Nieuws krijgt begin 2014 een totale metamorfose. Momenteel wordt er bij RTL flink geëxperimenteerd met een nieuw decor.

RTL 4 krijgt begin volgende week al een geheel nieuwe vormgeving. Het RTL Nieuws moet daar nog even op wachten, pas begin 2014 is het gloednieuwe decor klaar.

Experimenteerfase

Hoofdredacteur Harm Taselaar laat weten dat ze nog in een experimenteerfase verkeren. "Ik kan er dus nog maar weinig over kwijt. Gaan de presentatoren zitten of staan? Ik weet het nog niet. Maar we gaan wel voor een totale metamorfose. Vooral op technisch vlak. Grote nieuwe schermen liggen wel voor de hand", laat hij weten aan het AD.

NOS

Vorig jaar introduceerde de NOS al hun gloednieuwe decor. Ook die zender maakte meer gebruik van grote schermen en liet de presentatoren lopen in plaats van zitten. Maar dat is niet de reden dat RTL nu ook haar decor verandert: “Het is niet zo dat we na de NOS niet konden achterblijven. De huidige RTL-studio is verouderd en we moeten nodig naar de HD-norm. Ook de hele vormgeving is toe aan verandering.”

Amara Onwuka

Eerder werden al grote veranderingen bij het RTL Ontbijtnieuws doorgevoerd. Zo wordt er een groot bulletin ingeruimd voor het weerbericht. Hierbij is weervrouw Amara Onwuka een doorslaand succes: zij maakt geregeld de tongen los met haar kleurige outfits.

Reageren