Laatste momenten

Derk Bolt neemt op deze datum officieel afscheid van Spoorloos

10 juli 2024 14:13 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© KRO-NCRV
Even leek het erop dat Derk Bolt geruisloos zou vertrekken bij Spoorloos, maar niets blijkt nu minder waar. KRO-NCRV zendt namelijk zeer binnenkort een special uit, waarin de presentator nog eenmaal terugblikt op al zijn avonturen.

Met één ervaring in het bijzonder: zijn ontvoering in 2017.

Derk Bolt

We kunnen wel zeggen dat er in april van dit jaar een heus bommetje afging toen Derk Bolt onthulde dat hij na dertig jaar noodgedwongen moest stoppen met Spoorloos. Want niet alleen bij de kijkers kwam dit hard binnen, maar ook bij de presentator zelf. "Het is niet zo dat ik met pensioen wilde, ziek, zwak, dood of misselijk was. Ik had graag ook in een aangescherpte Spoorloos-formule, waar ik ideeën over heb, doorgegaan", vertelde hij toen.

Toch zag en ziet KRO-NCRV dat anders. "Ik kan hoog of laag springen en ik heb hier ook stevig over gediscussieerd. Het is een lang proces geweest vanaf vorig jaar mei, waarin ik me toch een beetje als een vis heb gevoeld die lag te spartelen", aldusDerk Bolt. "Maar KRO-NCRV is de opdrachtgever. Als zij vinden dat er een ander pad bewandeld moet worden, dan moet je je daar op een gegeven moment bij neerleggen."

Speciale aflevering

Inmiddels is de laatste reguliere aflevering met Derk Bolt dan ook uitgezonden, maar daar blijft het toch niet helemaal bij. Op 23 juli zendt KRO-NCRV nog een speciale aflevering uit, waarin de presentator alle ruimte krijgt om afscheid te nemen, te spreken met mensen voor wie hij op reis is geweest en terug te blikken op zijn meest bijzondere reizen.

Ook zal zij terugkeren naar de plek waar hij in 2017 werd ontvoerd: de Colombiaanse jungle. Hier werden hij en zijn vaste cameraman een week lang vastgehouden door zwaarbewapende guerrillastrijders. Het is dan ook de vraag welke herinneringen de terugkeer zal oproepen.

Benieuwd? De speciale aflevering van Spoorloos zie je op 23 juli vanaf 21:30 uur bij KRO-NCRV op NPO1.

Meer over