Derk Bolt over ziekte: ‘Met wat pech kan het met een jaar of zes afgelopen zijn’

10 november 2017 13:50 | actualiteiten | Door Televizier

© Daniel Ashes/KRO

Spoorloos-presentator Derk Bolt lijdt aan chronische bloedafwijking. Dat was de reden dat hij medicatie nodig had tijdens zijn ontvoering in Colombia afgelopen zomer. 

Slecht nieuws voor Derk Bolt, hij blijkt ziek te zijn. "Ik weet sinds acht jaar dat ik een chronische bloedafwijking heb waar ik liever niet over in detail treed. Die valt met medicijnen vooralsnog goed te onderdrukken. In het gunstigste geval heb ik nog wel even te gaan, maar met wat pech kan het met een jaar of zes, zeven afgelopen zijn. Het gevoel dat ik het eeuwige leven heb is dus verdwenen en daarom stel ik niets meer uit”, vertelt hij in gesprek met Margriet.

Derk Bolt blijft positief

Bolt lijkt niet bang te zijn voor de dood. "Ik ben 62, tien jaar erbij is leuk. Maar hoogbejaard worden? Mijn medicatie is gelukkig teruggegeven door de rebellen, maar op een slecht moment heb ik wel gedacht: misschien is een nekschot beter dan creperen in een ziekenhuisbed. Ach, uiteindelijk moet je gewoon tevreden zijn met de tijd die je wordt toebedeeld. En dat ben ik."

Boek over ontvoering

De 62-jarige Bolt is al zestien jaar het gezicht van de tranentrekker van NPO1. In die lange tijd heeft hij al meerdere spannende situaties meegemaakt. Maar de ontvoering door guerrillabeweging ELN was zo heftig dat hij er een boek over schreef.

Terug naar Colombia

Bolt is wel van plan om terug te gaan naar Colombia. Dat vertelde hij een week na zijn ontvoering al in Jinek en lijkt daar niet van afgestapt te zijn. In zijn boek ‘Ontvoerd’ schrijft hij:  “Dus binnenkort kan het, denk ik. Doen? Wie weet.”

We hopen dat Derk nog veel reportages kan blijven maken. 

Meer over