Derk Bolt praat opnieuw met Colombiaanse politie

1 december 2017 17:17 | actualiteiten | Door Televizier

© Daniel Ashes/KRO

Spoorloos-presentator Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender hebben opnieuw met Colombiaanse autoriteiten gesproken over hun ontvoering. Gelukkig hoefde het tweetal niet opnieuw naar het Zuid-Amerikaanse land af te reizen, de Colombiaanse politie kwam speciaal voor hen naar Nederland.

Derk Bolt en Eugenio Follender werden afgelopen zomer door gewapende guerrilla’s ontvoerd in Colombia. Inmiddels weet iedereen dat het goed is afgelopen met de twee programmamakers, maar nog altijd zit er een staartje aan het verhaal. De lokale politie heeft de zaak nog niet opgelost, en dus lopen de daders nog altijd vrij rond.

Retourtje Amsterdam

De speurneuzen willen de dader koste wat het kost achter slot en grendel zetten, en dus vloog een Colombiaanse delegatie naar Schiphol om Bolt en Follender wat vragen te stellen. Een opmerkelijke actie in een wereld met Skype en Facetime, maar kennelijk moest het veiligheidsbudget van 2017 worden opgemaakt.

Derk Bolt

Maar waar heeft het tweetal over gesproken? “We hebben het hele verhaal nog een keer verteld”, vertelt Bolt aan RTL Boulevard. “En ze hadden nog wat extra vragen over locaties en mensen.” Op de precieze inhoud van de vragen gaat de presentator niet in, maar hij verwacht wel dat hij eventueel in Colombia moet getuigen in een strafzaak. “Al zit ik er niet om te springen. Maar ze hebben ons van onze vrijheid beroofd, dan denk ik wel dat je min of meer de plicht hebt om dat te doen.”

Meer over