Voor de verkiezingen

Deze politici zijn binnenkort te gast in tv-programma's

10 november 2023 13:35 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© Screenshot Vandaag Inside / KIJK

De komende weken staan voornamelijk in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen. Om kiezers voor zich te winnen, maken diverse politici binnenkort hun opwachting in televisieprogramma's. Benieuwd wie je waar kunt verwachten? Wij zetten het voor je op een rij.

8 november 

BBB-leider Caroline van der Plas schuift woensdag 8 november aan bij de mannen van Vandaag Inside. Het Vandaag Inside-trio heeft recentelijk kritiek geuit op Van der Plas, maar dat weerhoudt haar er niet van om toch aanwezig te zijn in de SBS6-studio. De talkshow van Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp is iedere werkdag om 21.35 uur te zien.

13 november

Rob Jetten (D66) schuift aan in Nieuwsuur 21:30 uur NPO2

Frans Timmermans (Groenlinks/PVDA) zit vanaf 21:30 uur bij Vandaag Inside

Khalid en Sophie starten vandaag met een politieke reeks waarin ze elke dag een week lang twee lijsttrekkers ontvangen. Vandaag trappen ze af met BBB-voorvrouw Caroline van der Plas en PvdD-lijsttrekker Esther Ouwehand.

14 november

In de politieke reeks van Khalid en Sophie ontvangen ze deze week elke dag twee lijsttrekkers. Vandaag zijn dat SP-voorvrouw Lilian Marijnissen en CDA-lijsttrekker Henri Bontenbal.

PVV-leider Geert Wilders is te gast in Nieuwsuur vanaf 21:30 uur op NPO2

Dilan Yecilgöz (VVD) schuift aan bij de mannen van Vandaag Inside. Vanaf 21.30 uur op SBS6.

15 november 

Geert Wilders is haast nooit in een talkshow te zien, maar voor Vandaag Inside maakt hij een uitzondering. Hij is namelijk op woensdag 15 november te gast in de populaire talkshow van SBS6. De lijsttrekker van de PVV schuift aan bij Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp en zal in de talkshow de standpunten van zijn partij verdedigen.

Het is niet de eerste keer dat er een politicus aanschuift in de talkshow, want ook Mark Rutte en Caroline van der Plas waren eerder al te gast. De uitzending met Wilders is woensdag 15 november om 21.35 uur op SBS6 te zien.

Caroline van der Plas (BBB) schuift vanavond juist aan bij Nieuwsuur. Ook vanaf 21:30 uur te zien op NPO2.

16 november

Frans Timmermans praat vanavond in Nieuwsuur over de standpunten van zijn partij. Vanaf 21:30 uur te zien op NPO2. 

17 november

Op de laatste dag van de week is het de beurt aan Dilan Yecilgöz (VVD) om aan te schuiven in Nieuwsuur. Vanaf 21:30 uur te zien op NPO2.

21 november 

First Dates Debates - Rob Jetten (D66), Caroline van der Plas (BBB) en prominenten van vier andere politieke partijen zijn te gast in een speciale aflevering van het datingprogramma First Dates. Ze gaan elk in gesprek met een zwevende kiezer.

Later op de avond voordat Nederland naar de stembus gaat organiseert de NOS traditiegetrouw een laatste debat tussen de lijsttrekkers van de deelnemende partijen. Om iedereen een plek op het podium te kunnen geven is Nederland kiest: Het debat gesplitst in twee uitzendingen. Vóór het Journaal van 8 uur gaan de kleinere partijen met elkaar in discussie onder leiding van Winfried Baijens. Na het nieuws neemt Rob Trip het over en is het tijd voor de negen partijen die in de laatste Peilingwijzer als grootste uit de bus komen. 

Meer over